Anul 2020 ne aduce, din primele sale zile, iar confirmarea (pe care o ştiam şi de care nu mai aveam nevoie!) că singura ideologie pe care unii dintre membrii acestor partide o cunosc cel mai bine rămâne „căldurica″!
Unii dintre cei care se cred politicieni au văzut o săgeată zburând pe deasupra capetelor lor şi au rămas în adoraţie pentru vremelnica arătare. Atât de mult le place zborul săgeţii, că au ales şi ei să „zboare″ dintr-o parte în alta, doar-doar le va fi mai bine pe-acolo.
Ştirile ne dau nume de „plimbăreţi″. Daniel Constantin a trecut de la PC la ALDE, la ProRomânia şi s-a oprit de curând tocmai la PNL. Sorin Câmpeanu s-a „plimbat″ pe la ALDE, pe la ProRomânia şi a ajuns unde-i bine acum, la PNL. Mircea Banias a avut un traseu mai lung: PNL, PDL, PNL, PC,ALDE, ProRomânia şi, deocamdată, din nou în PNL.
Lista e lungă şi lată, dar mă opresc doar la aceste câteva exemple. Oare ce-i determină pe unii de care depinde soarta acestei ţări (mai concret a noastră, a votanţilor lipsiţi de speranţă) să se tot „plimbe″ din partid în partid? Să ne mirăm că se întâmplă astfel de fapte? Istoria ţării are „tradiţie″ despre schimbări neaşteptate de „macaz″ făcute de mai bine de o sută de ani de cei aflaţi în fruntea bucatelor.
Nu ideologiile îi mână în luptă pe cei pentru care se întâmplă să ne mai certăm între noi, ci interesul personal, pe care-l adulmecă imediat! Ludovic Orban spunea în august 2012, oripilat de prea multele şi prea desele treceri ale unora de la un partid la altul: „traseismul politic trebuie oprit, este o gravă deteriorare a democraţiei″. (sursa: G4Media.ro)
Asta a fost acum 8 ani... Azi, cine vine spre PNL, indiferent de unde, e bine primit...
George Bonea scria în www.jurnalistii.ro: „...nu-i de mirare că astăzi se ţopăie prin partide într-un ritm ameţitor″. Pe mine, în justa constatare a domnului Bonea, m-a atras verbul „se ţopăie″. Mi-am amintit că nu cu mult timp în urmă auzeam pe la televizor despre „ţopăială fiscală″, pe care, desigur, doar PSD putea s-o facă.
Oare ce se întâmplă azi prin politica românească, prin deciziile guvernamentale, cu salariile, cu pensiile şi cu vârsta de pensionare, cu datele de începere şi de sfârşit ale următorului an şcolar, etc.,etc., nu sunt tot ţopăieli?
Sau astea nu se văd?