La frontiera ”verde” a județului Maramureș cu Ucraina nu au fost depistate în data de 2 aprilie, persoane.

”Polițiștii de frontieră maramureșeni au asigurat trecerea prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației a 29 de ambulanțe donate statului ucrainean de către Franța.

În prezent nu sunt persoane cazate în tabăra operaționalizată de pompierii maramureșeni la Sighetu Marmației. Sunt asigurate 160 locuri pentru cazare, care pot fi suplimentate în funcție de evoluția situației.

Polițiști, jandarmi și polițiști locali sunt prezenți în zona limitrofă a punctului de trecere a frontierei pentru a se asigura că cetățenii veniți din Ucraina nu sunt expuși victimizării. În sprijinul jandarmilor maramureșeni sunt prezente efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Brașov.

Sunt asigurate și identificate în alte locații (pensiuni, hoteluri, locații ale cultelor religioase, locații ale autorităților administrației publice locale, unități de învățământ etc.) peste 9.000 locuri de cazare pentru cetățenii din Ucraina. Locurile de cazare pot fi suplimentate în funcție de evoluția evenimentelor și a fluxului de persoane în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.

Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare are un grad de ocupare de 24%. Sunt cazați în prezent cinci cetățeni ucraineni”, transmite Instituția Prefectului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și