În data de 6 aprilie a.c., polițiștii de frontieră au depistat o persoană, cetățean ucrainean, care a trecut frontiera ”verde” a județului Maramureș din Ucraina în România, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău.

Pompierii maramureșeni au transportat 14 persoane cu autospecialele din dotare, însoțite de voluntari, din Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, respectiv de la o unitate de cazare din Sighetu Marmației la Gara CFR Sighetu Marmației, de unde au plecat cu trenul la Cluj-Napoca și București.

În prezent nu sunt persoane cazate în tabăra operaționalizată de pompierii maramureșeni la Sighetu Marmației. Sunt asigurate 160 locuri pentru cazare, care pot fi suplimentate în funcție de evoluția situației.

Polițiști, jandarmi și polițiști locali sunt prezenți în zona limitrofă a punctului de trecere a frontierei pentru a se asigura că cetățenii veniți din Ucraina nu sunt expuși victimizării. În sprijinul jandarmilor maramureșeni sunt prezente efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Brașov.

Sunt asigurate și identificate în alte locații (pensiuni, hoteluri, locații ale cultelor religioase, locații ale autorităților administrației publice locale, unități de învățământ etc.) peste 8.900 locuri de cazare pentru cetățenii din Ucraina. Locurile de cazare pot fi suplimentate în funcție de evoluția evenimentelor și a fluxului de persoane în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.

Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare are un grad de ocupare de 19%. Sunt cazați în prezent doi cetățeni ucraineni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și