În data de 4 aprilie a.c., nu au fost depistate persoane care să treacă frontiera ”verde” a județului Maramureș din Ucraina în România.

Pompierii maramureșeni au transportat trei persoane cu autospeciala din dotare, însoțite de un voluntar, la o pensiune din la Sighetu Marmației, de unde vor pleca spre Cehia. De asemenea, alte 32 de persoane au fost transportate cu autospecialele din dotare, însoțite de voluntari, din Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.la Gara CFR Sighetu Marmației, de unde au plecat cu trenul la Cluj-Napoca și București.

În prezent nu sunt persoane cazate în tabăra operaționalizată de pompierii maramureșeni la Sighetu Marmației. Sunt asigurate 160 locuri pentru cazare, care pot fi suplimentate în funcție de evoluția situației.

Polițiști, jandarmi și polițiști locali sunt prezenți în zona limitrofă a punctului de trecere a frontierei pentru a se asigura că cetățenii veniți din Ucraina nu sunt expuși victimizării. În sprijinul jandarmilor maramureșeni sunt prezente efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Brașov.

Sunt asigurate și identificate în alte locații (pensiuni, hoteluri, locații ale cultelor religioase, locații ale autorităților administrației publice locale, unități de învățământ etc.) peste 8.800 locuri de cazare pentru cetățenii din Ucraina. Locurile de cazare pot fi suplimentate în funcție de evoluția evenimentelor și a fluxului de persoane în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.

Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare are un grad de ocupare de 20%. Sunt cazați în prezent trei cetățeni ucraineni.

Polițiștii de frontieră maramureșeni au informat autoritățile ucrainene cu privire la posibila rătăcire a unor persoane în zona masivului Pop Ivan pentru efectuarea de cercetări în comun cu privire la aspectele sesizate telefonic. Ulterior, autoritățile din Ucraina au anunțat că au descoperit șase persoane pe teritoriul ucrainean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și