Din cele 1.285 de persoane, 842 sunt cetățeni ucraineni. În data de 1.04.2022, în același interval orar, în PTF Sighetu Marmației nu au fost solicitări de azil.

La nivel național, un număr de 69.524 de persoane au intrat în ţară, vineri, prin punctele de frontieră, dintre care 7.365 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 11 % faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.047 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 10,8%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.480 cetăţeni ucraineni (scădere cu 11,2%), precizează sâmbătă Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, de la declanşarea acestei crize, până la 1 aprilie, ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 603.120 cetăţeni ucraineni.

"În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români până la capacitate maximă. Măsuri similare de întărire a controlului şi supraveghere sporită au fost dispuse şi la frontiera terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute", conform IGPF.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și