”Mă bucur că proiectul a trecut cu cvasi-unanimitate și prin Camera Deputaților, și prin Senat. E un proiect care introduce trei măsuri pentru combaterea consumului și traficului de droguri sau alcool”, a declarat pentru G4Media senatorul PSD Robert Cazanciuc, inițiator al proiectului.

Mai exact, legea permite judecătorilor să suspende până la zece ani ani permisul de conducere pentru şoferii prinşi la volan cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogaţi.

Legea prevede pedepse înăsprite pentru mai multe categorii de infracțiuni legate de traficul de droguri, precum şi circumstanţe agravante pentru cei care folosesc minori. În plus, pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată pentru anumite infracțiuni legate de traficul de droguri.

”Un alt aspect al legii este că majorează pedepsele privind finanţarea faptelor ce au legătură cu traficul şi consumul de droguri”, a mai declarat Robert Cazanciuc.

Proiectul de lege a fost promovat după accidentul de la 2 Mai, în care un șofer drogat a accidentat mortal doi adolescenți.


Preluare: G4media.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și