Pe de altă parte, 25,5% dintre respondenți consideră că apartenența la NATO nu protejează România iar 14,3% nu au știut să răspundă sau nu au răspuns.

Sondajul mai relevă că, deși aproape jumătate dintre români sunt de acord cu creșterea bugetului Apărării, 33% nu sunt de acord. 17,4% din cei intervievați nu au răspuns sau nu au știut să răspundă.

Potrivit INSCOP, 29,5% dintre respondenți se declară foarte îngrijorați și 32,4%, îngrijorați de conflictul dintre Ucraina și Rusia. Sunt puțin îngrijorați 24,7% dintre respondenți, în timp ce 11% nu sunt deloc îngrijorați. 0,8% spun că nu au auzit de conflict, în timp ce 1,6% nu știu sau nu răspund.

În ceea ce privește relațiile româno-ruse, 44,9% dintre cei intervievați consideră că acestea vor rămâne la fel în următoarea perioadă. 31,6% cred că relațiile se vor înrăutăți, în timp ce 9% cred că se vor îmbunătăți. Nu știu sau nu răspund 14,5% dintre respondenți.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului "Adevărul" în perioada 1-7 mai. Eroarea maximă admisă a datelor sondajului este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%, eșantionul fiind de tip multistratificat, probabilistic.

Volumul eșantionului a fost de 1.056 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și