"Sunt invitat la Parchetul General în urma sesizării ANI și am venit pentru a demonstra că sesizarea nu este întemeiată", a spus Roșca Stănescu la intrarea în sediul PÎCCJ.

Senatorul a spus că va da mai multe detalii după întâlnirea cu procurorii, el fiind însoțit de un avocat.

Pe 15 octombrie, ANI a anunțat că a depus la Parchetul General o sesizare pe numele lui Sorin Roșca Stănescu, pe care îl acuză de fals în declarații, deoarece acesta nu a menționat în declarațiile de avere depuse la 19 decembrie 2012 și 4 martie 2013 valoarea activelor financiare (depozite) deținute de copiii minori ai acestuia la bănci aflate atât pe teritoriul României, cât și în străinătate.

Valoarea totală a activelor financiare nemenționate de Sorin Roșca Stănescu în declarațiile de avere și care se regăsesc la băncile aflate pe teritoriul României este de 63.638 euro, iar valoarea conturilor deschise la o instituție bancară din Elveția este de 177.035 franci elvețieni (aproximativ 143.000 euro), potrivit ANI.
ANI a sesizat și Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, având în vedere existența indiciilor temeinice privind posibila încălcare de către Sorin Roșca Stănescu a Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării actelor de terorism.

Pe de altă parte, ANI susține că Sorin Roșca Stănescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012-16 aprilie 2013, deoarece a deținut simultan calitatea de senator și funcția de administrator în cadrul SC Aero Marina Club SRL.

Potrivit ANI, Sorin Roșca Stănescu nu a respectat dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, care prevăd: "Calitatea de senator este incompatibilă cu funcția de administrator la societățile comerciale".


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și