Managerul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, Alexandru Oros, doamna Prof. Dr. Anca Dana Buzoianu, rector al UMF Cluj-Napoca și președintele Consiliului Județean , Ionel Bogdan, au semnat Acordul de cooperare între Consiliul Județean Maramureș – Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare și Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca pentru deschiderea acestei filiale.

În baza acestui acord, începând din această toamnă, la Baia Mare va fi deschisă o extensie a Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, pentru programul de studiu Asistență Medicală Generală. În cadrul noii extensii universitare din Baia Mare, pregătirea studenților va fi asigurată de cadrele didactice ale Facultății de Medicină, precum și de cadre universitare asociate, profesioniști ai Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”. Astfel, tinerii care doresc să urmeze o carieră în sănătate, vor avea acces la o pregătire de înaltă calitate la Baia Mare.

„Prin această extensie pe care o vom deschide la Baia Mare, dorim să furnizăm servicii educaționale de înaltă calitate și să le oferim celor interesați de profesiile medicale oportunitatea de a beneficia de expertiza noastră în formarea profesioniștilor din sănătate. În plus, la Baia Mare există o infrastructură spitalicească la standarde înalte și ne bucurăm de o foarte bună colaborare cu autoritățile locale, Consiliul Județean Maramureș și Primăria Baia-Mare, care sprijină inițiativa noastră”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, Alexandru Oros consideră că “ Extinderea activității UMF „Iuliu Hațieganu” în Baia Mare, prin formarea de asistenți medicali, este un moment deosebit de important pentru spitalul nostru, pentru că vine în întâmpinarea nevoilor actuale din sistemul de sănătate și sunt convins că va contribui la creșterea calității actului medical în SJUBM, în beneficiul pacienților care au nevoie de servicii medicale”.

”Prin realizarea acestui proiect, punem Maramureșul pe harta orașelor care formează specialiști în domeniul medical și contribuim la dezvoltarea județului nostru. Totodată, pregătim resursa umană atât de necesară în spitalele din Maramureș, specialiști care să se formeze și să rămână în Maramureș pentru a-i ajuta pe semenii lor”, a subliniat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

În etapele următoare, cursurile oferite de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Baia Mare vor cuprinde și programul de studiu Medicină Generală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și