Asistența medicală nu este pur și simplu tehnică, ci o cunoaștere care implică suflet, minte și imaginație. Aceasta este poate cea mai faimoasă frază a fondatoarei științelor medicale ale asistenței medicale, Florence Nightingale, născută la 12 mai 1820. În onoarea ei, sărbătorim astăzi ziua asistenților medicali.

Asistenții medicali sunt adesea primii care interacționează cu pacienții și familiile lor, oferindu-le suport emoțional și informații esențiale despre îngrijirea și tratamentul medical. Ei sunt responsabili pentru monitorizarea semnelor vitale, administrarea medicamentelor, efectuarea procedurilor medicale și oferirea suportului în recuperare.
🫂💙🫂Pe lângă îngrijirea directă a pacienților, asistenții medicali sunt adesea implicați în educația și consilierea acestora cu privire la stilurile de viață sănătoase și managementul bolilor cronice. Ei joacă, de asemenea, un rol vital în coordonarea îngrijirii între diferite echipe medicale și departamente.

Împreună am văzut vieți începând și vieți sfârșindu-se, am trăit victorii triumfătoare dar și eșecuri. Poveştile de viață trăite aici în spital ne-au unit, ne inspiră și ne învață ce înseamnă să fii om și să fii uman. Avem convingerea zilnică că echipa de asistenți medicali ai Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriş Baia Mare, știe întotdeauna să facă parte din viețile oamenilor, este pregătită, competentă și gata oricând să aducă alinare.

Prin recunoașterea și sărbătorirea Zilei Internaționale a Asistentului Medical, ne exprimăm gratitudinea pentru munca lor dedicată și pentru contribuția lor esențială la sănătatea și bunăstarea societății.

Felicitări tuturor asistenților medicali și recunoștință pentru practicarea acestei profesii nobile! La mulți ani!


Manager,
Oros George Alexandru

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și