Această dată reprezintă ziua de naștere a asistentei medicale Florence Nightingale (12 mai 1820), cea care a deschis prima școală pentru asistentele medicale, pe lângă Spitalul „Saint Thomas” din Londra, în 1860.

Tema Zilei Internaționale a Asistenților Medicali în acest an este : “Asistenții noștri. Viitorul nostru.”

„Asistenții noștri. Viitorul nostru.”este o campanie menită să arate adevărata valoare a asistenților medicali, profesioniști de valoare inestimabilă în ochii factorilor de decizie, a pacienților și a tuturor celor care iau decizii care afectează furnizarea și finanțarea asistenței medicale.

🫂 Cu acest prilej ne exprimăm, încă o dată, recunoștința și respectul nostru față de activitatea asistenților medicali, pentru efortul depus în asigurarea asistenței medicale. Sunteți cei care alinați durerea și suferința umană muncind cu abnegație în echipă cu medicul, asigurați calitatea îngrijirilor medicale, oferiți atenție, încredere și consiliere, emanați căldură și speranță pacienților. Sunteți cei care tratați oamenii cu atitudine binevoitoare, zâmbete și cuvinte de încurajare, cu o îmbrățișare și strângere de mână…

Apreciem rolul vital pe care-l are fiecare asistent medical în oferirea serviciilor esenţiale de sănătate. Mulţumim pentru dăruirea, profesionalismul şi pentru faptul că sunteți mereu alături de pacienți, de cei care au nevoie de ajutor. Vă dorim multă sănătate și fericire în familiile dumneavoastră, energie și răbdare, perseverență și bunăstare, să vă bucurați de respectul colegilor și al pacienților și să fiți apreciați de societate la justă valoare!

La mulți ani!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și