”Proiectele in Maramures continua, toate demersurile incepute la nivelul localitatilor merg mai departe. Vorbim de promisiuni facute de PSD si inaintea campaniei electorale, nu doar in acea luna si jumatate premergatoare alegerilor prezidentiale, iar alocarea acestor sume demonstreaza faptul ca ne tinem de cuvant. Sunt bani pentru plata salariilor profesorilor, bani pentru a achita drepturile castigate in instanta de cadrele didactice, bani pentru asistatii persoanelor cu handicap, bani pentru sport.

Mai mult, pentru administratiile publice locale s-au acordat doua categorii de fonduri. Vorbim aici despre continuarea proiectelor incepute, dar si pentru achitarea arieratelor, suma totala fiind de aproape 10 milioane de lei”, a declarat presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea.

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea a aratat ca banii acordati Maramuresului nu tin cont de culoarea politica a primarilor. Pentru a intari aceasta afirmatie, a subliniat faptul ca, s-au alocat municipiului Sighetu Marmatiei, al carui primar este si presedintele PNL Maramures, suma de 2 milioane de lei, iar la Targu Lapus, unde primarul este tot de la noul PNL, suma de 3 milioane de lei.

O alocare financiara importanta de 1,4 milioane de lei, s-a acordat pentru scaparea de la faliment a Spitalului din Viseu de Sus. Si la Grosii Tiblesului au ajuns 2,3 milioane de lei, iar in localitatile amintite mai sus, edilii nu reprezinta tabara social-democrata.

Alte 2 milioane de lei au fost repartizati pentru achitarea datoriilor contractate de UAT-uri, unde amintim Tautii Magheraus, Sacalaseni, Sapanta, Cernesti, Sighet etc.

”In ceea ce priveste Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), Maramuresul a beneficiat, pana in prezent, de o suma istorica de 56 de milioane de lei, bani care sunt de patru ori mai multi decat fondurile primite in orice an de dupa Revolutia din 1989. Ca si coordonator judetean al acestor fonduri, pot spune ca au ramas aproximativ 2 milioane de lei de cheltuit, iar acesti bani vor fi redistribuiti in interiorul UAT-urilor, pentru a rezolva problemele esentiale ale comunitatilor.

Putem spune ca, in ultimii doi ani, am realizat cu succes proiecte de reabilitare a drumurilor comunale, a podetelor, constructii de poduri, canalizari si aductiuni de apa. Vorbim de lucrari mici care au fost implementate de firmele maramuresene, iar in acest fel am relansat, macar intr-o mica masura, economia judetului”; a concluzionat vicepresedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea.


Preluare: ZiarMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și