Accesul principal este deja finalizat, iar în următoarea săptămână se va da drumul la noua zonă de recepție. A fost reabilitată și modernizată și Unitatea de Primiri Urgențe Pediatrie, care astăzi oferă cele mai moderne condiții micuților pacienți. UPU funcționează și acum, nici o secundă activitatea nu a fost întreruptă, s-a lucrat etapizat pentru a nu perturba accesul cetățenilor la serviciile medicale.

Spitalul Județean de Urgență este independent energetic datorită investițiilor în panouri fotovoltaice

Schimbările majore și invențiile din ultimii trei ani la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare se văd, dar se și simt, inclusiv la cheltuieli. Spitalul este independent energetic pe timp de vară și în proporție de 70% pe timp de iarnă.

Alexandru Oros, managerul Spitalului Județean de Urgență „ Dr. Constantin Opriș”: „Am avut 280 de prezentări în 24 de ore. Am făcut totul în așa fel încât așteptarea să fie cât mai plăcută. Structura Unității de Primiri Urgențe cuprinde 300 de angajați. Este important să își poată desfășura activitatea în condiții optime. Există zona administrativă cu birouri, camere de gardă, cabinetele medicilor, toate spațiile au beneficiat de lucrări de modernizare. Una dintre cele mai mari probleme ale spitalului azi este lipsa locurilor de parcare. Prin mutarea panourilor pe clădirea spitalului, care va avea loc vara aceasta, vom extinde în loc parcarea spitalului”.

Peste 110 milioane de euro pentru 12 proiecte finalizate, în lucru sau în diverse stadii de implementare doar la cele două spitale din Baia Mare aflate în subordinea Consiliului Județean Maramureș:

- Sistem de detectare/semnalizare/alarmare a concentrației de oxigen și modernizarea/extinderea infrastructurii electrice și de fluide medicale la Spitalul Județean. Valoare: 2 milioane euro. Finalizat în decembrie 2023.

- Parc fotovoltaic la Spitalul Județean. Valoare: 1,63 milioane euro. Finalizat în decembrie 2023.

- Althera: singurul Centru de Terapii Alternative din România, destinat copiilor cu nevoi speciale, în județul Maramureș, în subordinea secției pentru sănătate mintală a Spitalului Județean. Valoare: 3,5 milioane euro. Finalizat în iunie 2023.

- Modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului Județean. Valoare: 3,3 milioane euro. Stadiu: în execuție.

- Dotarea și renovarea cabinetului de planificare familială din cadrul Spitalului Județean. Valoare: 143,6 mii euro. Stadiu: în curs de execuție, se finalizează în această vară.

- Dotarea compartimentului de terapie intensivă neonatală din cadrul Spitalului Județean cu aparatură medicală de înaltă performanță. Valoare: 1 milion euro. Stadiu: în faza de achiziție a dotărilor, termen de finalizare luna septembrie 2024.

- Digitalizarea Spitalului Județean: pacienții vor putea să se programeze online, dar și să își consulte dosarul de pacient printr-un singur click! Valoare: 1 milion euro. Stadiu: Este aprobată cererea de finanțare, se așteaptă contractarea.

- Construirea unui nou bloc operator la Spitalul Județean. Valoare: 91 milioane euro. Stadiu: urmează depunerea cererii de finanțare.

- Tinerii maramureșeni pot fi studenți la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, în cadrul extensiei deschise în Baia Mare. Această reușită este o premieră pentru județul Maramureș. În 2023 au trecut examenul cu brio primii 60 de studenți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și