Cu toate acestea, avem și alți sportivi care fac performanță și nu beneficiază de atenția publică atât cât ar fi nevoie. În consecință, în materialul prezent vom prezenta câțiva dintre cei mai importanți sportivi maramureșeni, care au făcut și unii chiar continuă să facă performanțe.

Sportivi importanți din Maramureș

Valentina Ardean Elisei – fostă jucătoare a echipei HCM Baia Mare, Valentina Ardean Elisei este una dintre cele mai titrate extreme stângi din istoria handbalului românesc. Dintre performanțele sale putem aminti medalia de argint câștigată la Campionatul Mondial din Rusia în anul 2005 și medalia de bronz câștigată la Mondialul din 2015 ce a avut loc în Danemarca. La ambele competiții, Valentina a fost declarată cea mai bună extremă stânga a turneului. În prezent, ea își continuă cariera la CS Gloria Bistrița.

Mădălina Cupșa – sportiva legitimată la Sakura Budo Cluj Baia Mare, a participat la Campionatul European de Karate Kyokushin pentru cadeți & U22 ce a avut loc în Polonia, în anul 2015 și a reușit o performanță remarcabilă. Pregătită de doi antrenori, Shihan Grigore Petruț și Sensei Cristian Bejan, Mădălina a reușit să obțină medalia de aur și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la categoria U22.

Petre Nicolae Rezmives – în prezent membru al lotului național de atletism și antrenat în Baia Mare de către doamna Delia Grumaz, Petre Nicolae este unul dintre cei mai promițători atleți români, reprezentanții LPS afirmând că este unul dintre sportivii de mare perspectivă de la noi din țară. La Campionatul Balcanic ce a avut loc la Bolu – Turcia, între 2-4 iulie 2016, el a reușit să ia medalia de aur, reușind să confirme ceea ce se afirma în repetate rânduri despre el. Cu muncă multă și sacrificii, el poate continua să progreseze și poate să obțină realizări mărețe, la fel ca și Usain Bolt, unul dintre cei mai mari atleți din istorie, deținător al recordului de viteză la proba de 100m și în prezent ambasador al PokerStars.

Ionuț Achim – în prezent membru al echipei CS Martial Arts Dojo Baia Mare, Ionuț Achim a participat la Cupa Europei de Taekwon-do ITF ce a avut loc în Budapesta, între 9-12 octombrie 2014 și a reușit să obțină locul al șaselea. La Campionatul European, sportivul din Baia Mare a reușit o performanță mai bună, clasându-se pe locul trei.

Aceștia sunt doar câțiva dintre sportivii maramureșeni care au reușit să obțină rezultate notabile la campionatele interne și internaționale. Lista poate continua cu nume precum Mihai Madaian, Roxana Roman, Ania Lenghel, Daniel Pavel, Beatrix Popa și mulți alții. Au nevoie de atenția și recunoștința noastră pentru tot ceea ce au realizat de-a lungul timpului. Sperăm ca ei să continue să facă performanță, atât pentru România, cât și pentru Maramureș.


Preluare: vasiledale.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și