Instituția va acorda, la nivel european, credite în valoare de 6 miliarde de euro pentru sprijinirea IMM-urilor.

"Recomandarea mea este ca întreprinderile mici şi mijlocii să facă demersurile necesare pentru ca de la data de 1 ianuarie 2014 să poată accesa aceste fonduri. Vorbim de o sumă de 6 miliarde de euro, pe care BEI o va acorda, la nivel european, IMM-urilor care angajează tineri", a spus Mariana Câmpeanu, citată de agerpres.ro.

De asemenea, ministrul a mai spus că alte 6 miliarde de euro vor fi alocate, în Uniunea Europeană, ca garanţii pentru tineri. O parte din banii alocați de UE vor putea fi accesați prin proiecte POSDRU.
Pe de altă parte, Câmpeanu a menționat că România nu se confruntă încă cu o problemă majoră în ceea ce priveşte şomajul în rândul tinerilor, însă există unele regiuni din ţară în care şomajul în rândul acestei categorii de vârstă este foarte ridicat.

Șomeri cu studii

Potrivit ultimelor date ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) un număr de 3.970 de proaspăt absolvenți de studii erau înregistrați ca șomeri, în luna iunie.

Dintre aceștia, 177 de absolvenți figurau ca șomeri indemnizați.
Datele statistice ale ANOFM mai arată că în primele cinci luni ale anului, prin subvenţionarea angajatorilor care încadrează absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, s-a realizat încadrarea a 1.609 persoane.
De asemenea, prin acordarea de prime de încadrare absolvenţilor de învăţământ, s-a realizat angajarea a 1.586 persoane.
Potrivit Institutului Național de Statistică (INS), rata şomajului a fost în mai de 7,5%, numărul total al şomerilor ajungând la 720.000.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și