După cele două explozii de luni de la maratonul din Boston, multe oraşe din SUA au luat imediat măsuri. Securitatea în jurul Casei Albe şi nivelul de alertă la Washington DC au crescut, informează ziarul Las Provincias.

Bulevardul Pennsylvania, care se întinde până în dreptul Casei Albe, a fost blocată ca măsură de precauţie, după cele două explozii înregistrate în timpul maratonului din oraşul Boston care au provocat trei morţi şi peste 130 de răniţi.
Pietonii, care în mod normal se puteau deplasa prin faţa gardului de fier forjat al reşedinţei preşedintelui Barack Obama şi prin parcul Lafayette, şi-au văzut blocată trecerea cu benzi galbene şi agenţi de poliţie postaţi din 10 în 10 metri.

"Am întărit securitatea la hoteluri şi în alte puncte importante ale oraşului prin desfăşurarea de vehicule şi unităţi de intervenţie rapidă, până când vom afla mai multe despre exploziile din Boston", a informat comisarul adjunct al poliţiei new-yorkeze, Paul Browne.

Bloomberg a precizat că este vorba de o desfăşurare "în puncte strategice" ale oraşului, precum reţeaua de metrou, şi care, deşi în unele cazuri poate fi "evidentă", în multe alte locuri poate să fie foarte discretă.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și