"Pentru această performanță neegalată în istoria fotbalului romanesc, clubul și suporterii noștri le vor fi recunoscători întotdeauna eroilor acelei seri magice de la Sevilla, care au adus faimă României", precizează FC Steaua într-un comunicat postat pe site-ul său oficial.

"Obținerea celui mai râvnit trofeu din Europa la nivelul competițiilor inter-cluburi a reprezentat un moment de cotitură în fotbalul autohton, Steaua fiind echipa care, din acel moment, a devenit imaginea României pe plan sportiv pe "Bătrânul Continent". Cele patru lovituri de la 11 metri apărate de Helmuth Duckadam, care i-au adus un loc în Cartea Recordurilor, cele două reușite ale tinerilor, pe atunci, Lăcătuș și Balint, superba echipă a Stelei din anii `80 și triumful la nivel european îi determină pe toți steliștii să fie mândri de faptul că iubesc culorile roș-albastre. Steaua este și va fi întotdeauna cea mai de succes și cea mai iubită echipă din România, singura care a ridicat ștacheta în Europa", adaugă gruparea roș-albastră.

În partida de la Sevilla, la care au asistat 70.000 de spectatori, au evoluat următoarele formații:

Steaua București: Helmuth Duckadam — Ștefan Iovan (căpitan), Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, Ilie Bărbulescu — Gavrilă Balint, Lucian Bălan (Anghel Iordănescu, min.75), Ladislau Boloni, Mihail Majearu — Marius Lăcătuș, Victor Pițurcă (Marin Radu, min.107). Antrenor: Emeric Ienei.

FC Barcelona: Javier Urruti — Gerardo, Migueli, Jose Ramon Alexanko, Julio Alberto — Victor Munoz, Marcos Alonso, Bernd Schuster (căpitan, Jose Moratalla, min.85) — Angel Pedraza, Steve Archibald (Pichi Alonso, min.106), Franciso Jose Carrasco. Antrenor: Terry Venables.

Arbitri: Michel Vautrot — central, Alain Delmer, M.Girard — tușieri (toți din Franța)

La loviturile de departajare, singurii care au reușit să înscrie au fost Lăcătuș și Balint, în timp ce Majearu, Boloni (Steaua), respectiv Alesanco, Pedrazza, Alonso și Marcos (FC Barcelona) au ratat execuțiile.

Membrii acelei generații de excepție a clubului Steaua vor participa, în cursul zilei de miercuri, la o sărbătoare proprie ce va avea loc la Cheile Grădiștei, acolo unde vor disputa, la fel ca în fiecare an, jocuri amicale cu echipe locale sau cu reprezentanți ai presei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și