Actorul s-a declarat un susținător al programelor de adopție și a admis că pot avea loc tragedii, oriunde, în lipsa unei supravegheri atente, atât a copiilor cât și a animalelor. El s-a arătat încântat de adăpost și a menționat, în context, că unele centre de protecție au probleme, fiind semnalate cazuri în care câini, în lipsa hranei, se mănâncă între ei.

Steven Seagal a spus că sunt „milioane de câini cu adevărat minunați”, care pot iubi și proteja familiile cărora le aparțin.

Actorul „a botezat” câinele adoptat Grivei.

Directorul executiv al Asociației Portico, Florian Fugașin, a afirmat că gestul lui Steven Seagal dovedește că fiecare cetățean se poate implica în rezolvarea problemei maidanezilor și a precizat că orice persoană poate adopta la distanță un câine din adăpost cu doar 60 de lei pe lună.

Fugașin a explicat că, în prezent, în adăpost se află 1.409 de câini și a adăugat că alții nu mai pot fi primiți din cauza lipsei spațiului necesar. El a menționat că până la sfârșitul anului se vor mai construi alte 1.000 de locuri și atunci vor putea fi aduși și alți câini fără stăpân în adăpost.

Directorul executiv al Asociației Portico a anunțat că în afară de Grivei, în prezent, în Adăpostul de la Uzunu mai sunt adoptați 43 de câini, la distanță, și a menționat că în intervalul 10 septembrie — 17 noiembrie au fost adoptați din acest adăpost aproximativ 120 de maidanezi.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și