O echipă de cercetători japonezi a studiat un grup de circa 200 de persoane suferind de insuficiență cardiacă, cu vârsta medie de 65 de ani, cărora le-a fost evaluată capacitatea de efort—consum de oxigen, ventilare, producere de gaz carbonic—în timpul unui test pe bicicletă. Gradul de activitate fizică a fost calculat cu ajutorul unui podometru, care înregistrează numărul pașilor făcuți zilnic. Studiul a durat patru ani.

Parametrii respiratorii constituie importante elemente ale evaluării stării de sănătate a acestui tip de pacienți și "s-a demonstrat că o activitate fizică zilnică constând în circa 5.000 de pași a fost un factor puternic în realizarea unei stări de sănătate bune", arată doctorul Robert Haiat (Journal international de medecine), pronosticul fiind "net diferit" în funcție de numărul de pași făcuți zilnic (sub sau peste pragul de 5.000 de pași).

Astfel, pacienții și medicii care îi tratează s-ar putea sprijini pe măsurătorile efectuate cu un podometru pentru pentru a se asigura că pragul este atins, ținând seama, bineînțeles, și de limitele personale, încheie passionsante.be.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și