"Președintele ucrainean Petro Poroșenko ne-a cerut să furnizăm Ucrainei ajutor letal (...). Deocamdată, nu am luat o decizie în acest sens, dar suntem interesați în elaborarea unui program care ar putea include pe viitor astfel de livrări", a precizat Chollet, într-o intervenție la Institutul internațional pentru studii strategice (IISS), potrivit RIA Novosti.

Președintele Poroșenko a cerut Congresului american, cu ocazia vizitei sale din septembrie în SUA, să ajute Ucraina cu arme. "Militarii ucraineni au nevoie de mai multe echipamente militare. Letale și neletale. Ei au nevoie urgentă de acestea", afirma cu acea ocazie liderul de la Kiev.

Agenția de presă rusă amintește că subsecretarul de stat american Victoria Nuland s-a aflat la începutul acestei săptămâni la Kiev pentru a evoca asistența din partea Washingtonului pentru Ucraina. Președintele Petro Poroșenko a mulțumit cu acest prilej Statelor Unite "pentru sprijinul puternic acordat Ucrainei în drumul său spre libertate și democrație".

De la începutul crizei în această țară, Washingtonul a acordat Kievului peste 290 de milioane de dolari, dintre care 116 milioane sub formă de ajutor militar, care nu include însă arme letale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și