Statul Islamic susține în ultima ediție a revistei sale de propagandă, Dabiq, că le-a oferit combatanților săi ca recompensă de război femeile și fetele yazidi capturate în nordul Irakului, lăudându-se că a restabilit sclavia.

"SI revendică în prezent cu mândrie răpirea, punerea sub sclavie, violarea, obligarea la căsătorie și vânzarea câtorva mii de femei și fete, unele în vârstă de doar 12 ani", a precizat Kerry într-un comunicat.

"SI justifică tratamentul abject la care supune femeile și fetele pretinzând că aceasta se face cu binecuvântarea religiei. Fals. Complet fals", a adăugat el. Statul Islamic "nu reprezintă islamul", a spus Kerry.

Zeci de mii de yazidi, o minoritate care locuiește în principal în nordul Irakului, au fost strămutați din cauza ofensivei jihadiștilor în regiune, începută în urmă cu patru luni.

SUA conduc o campanie aeriană internațională împotriva SI în Irak de la 8 august.

Liderii comunității yazidi și ONG-uri de apărare a drepturilor omului au atras atenția că această minoritate se confruntă cu un genocid, unul dintre motivele pentru care SUA s-au lansat în această campanie.

Kerry a făcut apel la comunitatea internațională să condamne "folosirea femeilor și copiilor ca recompense de război, fiind supuși la violențe fizice și sexuale terifiante, intimidați, privați de libertate".

El a adăugat că SI reprezintă "partea cea mai rea a umanității".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și