Pedeapsa cu moartea va fi înlocuită cu închisoarea pe viaţă fără posibilitate de eliberare condiţionată. Guvernatorul însuşi s-a aflat la originea acestui proiect, care a fost adoptat de senatul şi camera inferioară ale statului în ultimele săptămâni.

Joi, responsabilul democrat a pus un link pe contul său de Twitter spre noile texte de legi pe care şi-a pus semnătura în timpul dimineţii, printre care se numără şi cel referitor la abolirea pedepsei cu moartea. Pedeapsa capitală era în vigoare în acest stat de pe coasta estică din 1638, de pe vremea când acesta era încă o colonie britanică.

Maryland nu a pronunţat şi nici executat o pedeapsă capitală din 2005 încoace, de dinaintea intrării în funcţie a guvernatorului O Malley, potrivit Centrului de informare asupra pedepsei capitale (DPIC). Cu toate acestea, legea nu se aplică retroactiv şi, drept urmare, în stat mai rămân cinci deţinuţi care se află pe culoarul morţii, în aşteptarea execuţiei. Soarta lor se află în mâinile guvernatorului, notează AFP.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și