Supa de castraveti

Pentru patru portii de supa de castraveti ai nevoie de 200 de grame de smantana degresata, cateva frunze de busuioc proaspat, o mana buna de frunze de menta proaspata, o ceapa mare, 6-10 castraveti de gradina, o jumatate de ardei iute mic, sare si piper.
Toate ingrediente se pun in blender. Castravetii ii poti pune cu sau fara coaja, dar daca sunt curati si din propria gradina coaja aduce un plus de minerale si vitamine. Scoate semintele ardeiului iute. Omogenizeaza totul cu doar cateva impulsuri scurte.
Supa de castraveti nu trebuie complet lichefiata, trebuie sa ramana urme ale ingredientelor care au fost puse, acesta fiind o parte din farmecul ei. Potriveste supa de castraveti de sare si piper.

Supa de castraveti cu avocado

Supa de castraveti cu avocado este o supa medicament. Este o supa cremoasa si fina. Pentru o portie ai nevoie de jumatate de avocado, trei castraveti, o jumatate de ceapa, sucul de la jumatate de lime, o lingura cu smantana, sare si piper, putin marar.
Curata avocado, castravetii si ceapa. Taie-le in bucatele si pune-le intr-un blender impreuna cu o lingura, doua de apa. Omogenizeaza bine si adauga smantana. Mixeaza din nou. Rastoarna intr-un bol, pune verdeata, sare si piper.

In loc de castraveti poti sa folosesti dovlecei, in loc de smantana iaurt gras. gustul final in modelezi cu ierburi aromate. merge si un ardei iute, dar si un ardei gras, mai ales in varianta cu dovlecei.

Supa de pepene galben

Supa de pepene galben este ideala pentru aceasta perioada, este fina, parfumata si foarte speciala. Pentru patru portii mari ai nevoie de un pepene galben potrivit si bine copt. Alege un pepene parfumat. Iti mai trebuie cinci-sase linguri de smantana, un iaurt mic (150 de grame), o lingura de miere.

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa tai pepenele in doua si sa scoti miezul. Pune miezul taiat in bucati in blender, adauga iaurtul, smantana si mierea. Combina totul bine, in cateva impulsuri. Poti pune un strop de piper (da o aroma incredibila), nucsoara sau putina scortisoara.

Daca vrei poti adauga miere sau iaurt pana ajunge la gustul si consietenta care este pe placul tau. Lasa supa la frigider pana cand se raceste bine. Serveste supa cu fructe de padure congelate puse direct in supa (afine sau zmeura) si adauga frunze de menta tocate foarte marunt. Este delicioasa!

Supa de pepene cu vin alb

Supa de pepene cu vin alb este un preparat inedit, care isi poate gasi un binemeritat loc la o cina speciala. Pentru patru portii mari ai nevoie de un pepene galben potrivit, foarte bine copt si proaspat, 200 de mililitri de vin alb sec, o lingura de fistic zdrobit bine, un ardei verde pentru ornat si cateva felii de jambon sau salam foarte uscat si de foarte buna calitate.

Pune intr-un blender miezul pepenelui impreuna cu vinul si mixeaza. Adauga fisticul macinat si da la rece. Serveste un bol de supa in care ai pus cateva bucati de jambon sau feliile de salam uscat si decoreaza cu ardei verde tocat marunt.

Supa de rosii

Preparata la rece, este un regal si este ideala in aceasta perioada a anului, mai ales ca ai din belsug rosii proaspete.
Pentru patru portii ai nevoie de 7-8 rosii carnoase, un ardei gras rosu, un ardei iute mic (dar poti renunta la el), patru linguri cu smantana, sare, piper, o mana buna de frunze de telina si o jumatate de telina.

Scoate pielita rosiilor. Se pun in apa clocotita pentru un minut apoi sub jet de apa rece. Coaja se desface foarte usor. Pune rosiile in blender, adauga smantana si bucatica de ardei iute. Taie marunt frunzele de telina si da prin razatoarea mica radacina de telina. Pune si aceste doua ingrediente in blender si omogenizeaza cu doua-trei impulsuri scurte. Potriveste de sare si piper si serveste imediat.


Preluare: Yahoo News!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și