„Floarea darurilor” este editat de Uniunea Scriitorilor din România şi oferit cadou lui Nicolae Ceauşescu în 1974, cu prilejul alegerii în funcţia de preşedinte al Republicii Socialiste România. Copertele sunt din carton îmbrăcat în piele de culoare albastră, iar pe fiecare față este o placă de alamă, cromată și patinată. Pe aceste plăci sunt câte 12 scene, secvențe din viața „cetățenilor patriei sub conducerea Partidului Comunist”, potrivit mediafax.ro.

"Aceasta este cauza care i-a adunat pe Adrian Păunescu, Platon Pardău, Tiberiu Utan, Veronica Porumbacu, Zaharia Stancu, Victor Tulbure, Ion Cocora, Petre Got, Marin Gafton, Nicolae Dragoş, Grigore Hagiu, Eta Boeriu alături de Mircea Dinescu, Ştefan Augustin Doinaş, C.D. Zeletin, Marin Tarangul, Barbu Cioculescu, Marin Sorescu, Nichita Stănescu, Gellu Naum, Gabriela Melinescu, Nora Iuga, Ben Corlaciu, Ion Caraion iar enumerarea ar putea continua. Până şi un scriitor precum Teohar Mihadaş, cu ani grei de închisoare comunistă în biografia sa despre care a publicat după 1989 pagini remarcabile, nu a lipsit de la apel", arată în prezentarea pentru licitația, cei de la Artmark.

Un alt aspect interesant este un „element plastic de excepție” – portretul lui Ceaușescu de pe prima pagină, desenat într-o tehnică mixtă (ceracolor, cărbune și sepia) este semnat de Corneliu Baba, cunoscut pentru dizidențele sale artistice ulterioare.

Cel mai probabil, volumul va fi scos din nou la licitație cu altă ocazie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și