Tânărul de origine marocană, El Bourkadi Ahmed Sami, suspectat uciderea celor doi studenți de la Iași, este dat în urmărire generală de Poliția Română, iar pe numele său a fost emis mandat de arestare.

Poliţia Română a anunțat luni, 13 decembrie, că a fost dat în urmărire El Bourkadi Ahmed Sami, cetăţean canadian născut în 25-06-2001, domiciliat în judeţul Iaşi.

A fost identificat criminalul celor doi studenţi de la Medicină din Iaşi. Cei doi tineri au fost ucişi cu zeci de lovituri de cuţit

„S-a luat măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile pentru comiterea infracţiunii de omor”, a transmis Poliţia Română.

Autorităţile au publicat şi semnalmentele tânărului: înălţime 1,70 m; faţă ovală, ochi negri; ten măsliniu, păr negru. Tânărul poarta barbă.

Tânărul, de origine marocană, este student la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi.

Suspectul a ajuns la spital cu tăietură la mână după asasinate. S-a cerut mandat de arestare internaţională

Un prim suspect în cazul dublei crime de la Iaşi este căutat de polițiștii ieșeni. Ahmed Sami El Bourkadi, un cetăţean marocan cu pasaport canadian, este suspectat că i-a asasinat pe Youssef Ajniyah şi pe prietena acestuia, Ioana Vanesa Burlacu, doi studenţi la Medicină în Iaşi.

Un tânăr de origine marocană, student la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, este suspectat că ar fi implicat în uciderea celor doi tineri la Iaşi. Procurorii ieşeni au cerut arestarea în lipsă a lui Ahmed Sami El Bourkadi. Suspectul are şi paşaport canadian şi ar fi fugit din ţară, după ce s-ar fi dus la un spital pentru a fi pansat, el având o tăietură la mană.

Surse din rândul anchetatorilor au afirmat că Ahmed Sami El Bourkadi îi cunoştea pe Youssef Ajniyah şi pe prietena acestuia, Ioana Vanesa Burlacu, cei doi tineri studenţi ucişi. Totodată, procurorii presupun că ar mai exista un complice în acest caz.

Legiştii au finalizat necropsiile celor doi studenţi ucişi şi au constat că tânăra prezenta 33 de plăgi tăiate, în timp ce prietenul acesteia avea 17 plăgi tăiate. Medicii legişti au arătat că plăgile de pe corpurile celor doi tineri erau dispuse aproape identic şi „aveau dispoziţie pentru afectarea organelor vitale”.

Toate persoanele audiate de poliţiştii ieşeni în ultimele 48 de ore, suspectate că ar fi putut avea legătură cu uciderea studentului marocan şi a prietenei acestuia, au fost lăsate să plece acasă, anchetatorii neavând probe privind implicarea lor în dubla crimă.

Totodată, anchetatorii ieşeni continuă cercetările în acest caz, fiind luate probe ADN de la mai multe persoane aflate în anturajul celor doi tineri ucişi.

Surse din rândul celor care fac ancheta susţin că ar fi fost mai multe persoane care au intrat în casa în care locuiau cei doi tineri şi că autorii ar fi acţionat extrem de violent.

Cadavrul lui Youssef Ajniyah şi cel al prietenei acestuia, Ioana Vanesa Burlacu, au fost găsite de către polițiștii Secției 4 Tătărași vineri dimineață la ora 2.30. Anchetatorii suspectează că asasinul celor doi studenţi ar fi intrat în casa cu cel puțin 24 – 36 de ore înainte să fie efectuată necropsia corpurilor, adică miercuri sau joi.

Ancheta a scos la iveală că asasinul a intrat în imobil pe una dintre cele două uși ale imobilului. De asemenea, se pare că cei doi studenţi la Medicină au fost luaţi prin surprindere, deoarece ei au fost găsiţi îmbrăcaţi în haine lejere de zi.

De asemenea, numeroase urme de sânge au fost găsite prin toate camerele imobilului, pe pardoseală, pe pereţi, pe mobilă, semn că tinerii au fugit îngroziţi prin casă.

Trupurile celor doi studenţi la Medicină au fost găsite lângă patul dintr-un dormitor, în aceeaşi cameră, la etajul imobilului însă anchetatorii au stabilit că ei ar fi fost prinşi şi omorâţi în camere diferite. Corpurile celor două victime erau brăzdate de numeroase lovituri de cuţit, multe de autoapărare.


Preluare: romaniatv.net

Suspectul dublei crime de la Iași este dat în urmărire generală de Poliția Română. Cum arată presupusul ucigaș

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și