În data zilei de 4 septembrie a.c., s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, pentru efectuarea controlului de frontieră, cetățeanul ucrainean Mykola H., în vârstă de 55 de ani, la volanul unui automarfar marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Ucraina. Conducătorul auto era însoțit de un al doilea șofer, cetățeanul ucrainean Vasyl V., în vârstă de 48 de ani.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la marfa transportată, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au descoperit, în compartimentul marfă, mai multe colete în care erau 343 articole de vestimentaţie, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridica la suma de 50.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării de către lucrătorii vamali și predate polițiștilor de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma celor constatate, cetățenilor ucraineni li s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și