Au fost constituite 290 dosare penale privind infracţiuni silvice şi asociate, urmare a sesizării din oficiu a poliţiştilor sau a sesizării acestora prin plângeri sau denunţuri şi au fost soluţionate 231 dosare penale. De asemenea, a fost confiscată cantitatea de aproximativ 1500 mc material lemnos în valoare de peste 300 000 lei şi au fost aplicate până la sfârşitul lunii septembrie 265 sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de 754.000 lei.

Un exemplu semnificativ în acest domeniu îl constituie dosarul penal complex instrumentat de poliţiştii Serviciului de Ordine Publică Maramureş, în care 19 persoane din judeţele Sălaj şi Maramureş sunt cercetate pentru una sau mai multe din următoarele infracţiuni: complicitate la tăiere fără drept şi furt de arbori, conflict de interese, omisiunea sesizării, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani. Acestea sunt bănuite că ar fi creat un prejudiciu de 2 600 000 de lei Fondului de Conservare si Regenerare a Pădurilor şi bugetului de stat.

În urma celor 20 de percheziţii efectuate de poliţişti la sediile unor ocoale silvice, la societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane, precum şi urmare a extinderii cercetărilor efectuate în acest dosar, s-au dispus măsuri preventive faţă de 14 persoane (3 arestări preventive, un arest la domiciliu şi 10 măsuri de control judiciar) iar alte cinci persoane sunt cercetate în stare de libertate.


Preluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și