Comisia Europeană a lansat procedura de infringement împotriva României în aceasta vară din cauză că n-a reușit să adopte măsuri pentru protejarea pădurilor, dar activiștii de mediu susțin că lansarea procedurii n-a produs efecte.

Acest lucru este un motiv de îngrijorare atât pentru Bruxelles, cât și pentru România. Opinia motivată a Comisiei din luna iulie este ultimul pas înainte de trimiterea cazului pe masa Curții de Justiție a Uniunii Europene. România a trimis un răspuns, însă mai trebuie să convingă Bruxelles-ul că și acționează.

”La fel ca în alte cazuri de infringement, Comisia dorește să vadă un angajament real din partea autorităților din România și măsuri cu efect pe termen lung pentru a rezolva această problemă (n.red: a tăierilor ilegale) care reprezintă un motiv serios de îngrijorare și de pagube de mediu”, a declarat un oficial european citat de Politico.

Circa 20 de milioane de metri cubi de lemn sunt tăiați ilegal în România în fiecare an, declara ministrul mediului Costel Alexe în luna noiembrie, o parte din lemn provenind din pădurile virgine. În România se găsesc circa două treimi din pădurile virgine ale Europei, majoritatea protejate în cadrul programului Natura 2000. Însă nici un guvern nu a fost capabil să facă ceva în privința tăierilor ilegale.

Autoritățile române au deschis circa o mie de cazuri penale cu tăieri ilegale în prima jumătate a anului 2020.

Citește mai mult pe G4media.ro


Preluare: g4media.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și