Potrivit ministrului filipinez de interne, Mar Roxas, numai în insula Samar, din centrul arhipelagului filipinez, s-au primit notificări privind moartea a patru persoane ca urmare a taifunului Hagupit, dar sunt așteptate și alte rapoarte pentru a publica cifrele oficiale.

Furtuna, supranumită de autoritățile locale Ruby, se apropie lent — cu 10 kilometri pe oră — de capitala țării, unde a fost evacuată zona de coastă și s-a anunțat suspendarea cursurilor pentru toate gradele și închiderea birourilor publice.

Deși vânturile puternice ale taifunului Hagupit au scăzut ca intensitate, de la 160 la 105 kilometri pe oră în cursul zilei de duminică, fiind încadrat ca furtună tropicală de Agenția de Meteorologie din Filipine (PAGASA), Consiliul de Gestionare și Reducere a Riscurilor în caz de Dezastre insistă că furtuna continuă să reprezinte o amenințare considerabilă.

Lentoarea cu care se deplasează, notează experții, face ca Hagupit să rămână mult timp în zonă și să existe în continuare posibilitatea de inundații și riscul alunecărilor de teren.


Preluare: AGERPRES.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și