În fapt, la data de 23 mai, ora 10:00, Poliția municipiului Baia Mare a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la comiterea unei tâlhării.

În cel mai scurt timp polițiștii s-au deplasat la fața locului și au identificat victima, o femeie de 65 de ani, din Baia Mare. Din primele cercetări efectuate s-a stabilit faptul că în timp ce se afla pe strada Pășunii din municipiu, aceasta ar fi fost deposedată prin violență de rucsacul pe care îl purta în spate, în care se aflau 3.000 de euro, aproximativ 500 de lei și telefonul mobil. Ulterior, tânărul necunoscut ar fi fugit printre blocuri.

În decurs de jumătate de oră de la sesizare, polițiștii au exploatat mai multe date și informații, reușind cu celeritate identificarea unui tânăr de 27 de ani, din Baia Mare, bănuit de comiterea tâlhăriei. A fost recuperat prejudiciul în proporție de 50%.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore. Tânărul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă și urmează a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii sale activități infracționale.

Prevenirea și combaterea fiecărei fapte grave, care aduce atingere integrității corporale sau sănătății persoanei, prin punerea acesteia în neputința de a se apăra, constituie unul dintre obiectivele principale ale polițiștilor maramureșeni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și