Tânărul a ajuns până în Sat Şugatag. La scurt timp, a intrat din nou pe DN 18, pătrunzând pe contrasens. Apoi, încercând să evite impactul cu un camion, s-a răsturnat într-un pârâu.

Organele de poliţie ajunse la faţa locului l-au testat pe M.V. cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, i-au fost prelevate două probe biologice de sânge şi s-a constatat că la ora 12.40 avea 1,30 g/l alcool pur în sânge, iar la 13.40 avea 1,10 g/l alcool pur în sânge.

În seara aceleiaşi zile, întorcându-se din Baia Mare la domiciliu, a coborât din autobuz în localitatea Mara şi s-a deplasat în zona şcolii din localitate, unde ştia că se află parcat un autocar. Fără să stea pe gânduri, a intrat în maşină, prin forţarea uşilor de acces, a pornit-o cu o cheie pe care a găsit-o în interior şi a condus până în localitatea Giuleşti, lovind mai multe indicatoare rutiere. La final, a abandonat autocarul şi s-a deplasat la un grajd din apropiere, unde, „obosit”, a dormit până a doua zi, când a fost găsit de organele de poliţie.

M.V. şi-a recunoscut vina, dar a declarat că în momentul comiterii tuturor grozăviilor s-a aflat sub influenţa băuturilor alcoolice şi că, deşi nu deţine permis de conducere, are o „pasiune” pentru a conduce autovehicule. Pe parcursul cercetărilor, M.V. a fost supus unei expertize medico-legale psihiatrice, în urma căreia s-a concluzionat că acesta nu are capacitatea psihică completă de a aprecia conţinutul şi consecinţele faptelor sale, iar la momentul comiterii faptelor a avut discernământul diminuat.

Cu toate acestea, „M.V. a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de: conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, furt calificat”, a spus Ioan Ardelean, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și