Ingrediente
Pentru aluat
200 g faina
3 linguri cu unt rece taiat cuburi
125 ml smantanaƒ
1 lingura cu zeama de lamaie
3 linguri cu apa foarte rece
½ lingurita cu sare
Pentru umplutura:
1 ceapa rosie/ 1 legatura de ceapa verde
120 g ciuperci feliate
sos de rosii/ de ardei
¼ lingurita cu sare
¼ lingurita cu piper macinat
50 g branza Gruyere
otet balsamic
ulei

Mod de preparare

1. Amesteca toate ingredientele pentru aluat si rastoarna totul pe o folie transparenta. Impacheteaza si da la rece 20 de minute.
2. Pentru umplutura, unge cu ulei o tigaie adanca si aureste ceapa tocata. Adauga ciupercile feliate si lasa-le sa scada sosul care se formeaza, adauga la final 1-2 linguri cu otet, piper macinat si sare. Amesteca si lasa sa scada.
3. Intinde aluatul in forma de tarta, unge deasupra cu sos de rosii/ ardei si pune deasupra ciupercile. Presara deasupra branza rasa (sau parmezan), pliaza deasupra marginile aluatului si da la cuptorul incins pentru 25 de minute sau pana aluatul s-a copt si a capatat o culoare aramie.


Preluare: Yahoo.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și