La primul turneu de Mare Şlem al sezonului, amânat trei săptămâni din cauza pandemiei, vor participa liderul mondial al tenisului feminin, Ashleigh Barty, "şi Roger Federer care revine după o accidentare", a afirmat directorul turneului, Craig Tiley, pe site-ul evenimentului.

Sâmbătă, Tiley a asigurat deja că toţi jucătorii de top, inclusiv Federer, "s-au angajat să vină la Melbourne".

Pe 13 decembrie, cu ocazia ceremoniei Swiss Sports Awards, Federer şi-a exprimat îndoiala în legătură cu participarea sa la Australian Open. Veteranul, în vârstă de 39 de ani, are în continuare dureri la genunchiul drept, unde a suferit două operaţii în acest an, prima în februarie, a doua în iunie.

Elveţianul a recunoscut recent că s-a gândit să pună capăt carierei.

În vârstă tot de 39 de ani, "Serena (Williams) va încerca să obţină al optulea său titlu la Australian Open", a declarat Tiley.

După ce a câştigat Australian Open în 2017, americanca aleargă după al 24-lea său titlu de Mare Şlem la simplu, ceea ce i-ar permite să egaleze recordul lui Margaret Court. Ea nu a mai disputat niciun meci oficial de când a abandonat în turul 2 la Roland Garros la sfârşitul lui septembrie, din cauza unei accidentări la tendonul lui Ahile.

Openul Australiei va debuta pe 8 februarie 2021, cu trei săptămâni mai târziu faţă de data prevăzută iniţial, din cauza restricţiilor sanitare impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Faza calificărilor masculine se va derula între 10 şi 13 ianuarie la Doha, în Qatar, iar cea a calificărilor feminine, la Dubai (Emiratele Arabe Unite) în aceeaşi perioadă. După aceea, jucătorii calificaţi şi echipele lor se vor deplasa în Australia pentru a efectua o carantină obligatorie de 14 zile într-o bulă sanitară securizată în apropiere de Melbourne Park, locul de desfăşurare a turneului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și