Djokovic, care are în palmares 21 de titluri de Grand Slam, a făcut luni pereche la dublu cu canadianul Vasek Popisil, cei doi înclinându-se în trei seturi, 4-6, 6-3, 10-5, în faţa cuplului Tomislav Brkic (Bosnia)/Gonzalo Escobar (Ecuador).

Pe parcursul meciului, spectatorii i-au scandat numele lui Novak Djokovic, aflat în prezent pe locul al cincilea în clasamentul mondial, iar la final au dorit să se fotografieze alături de jucătorul sârb. Printre cei prezenţi în tribune s-au aflat şi fani de origine sârbă, care au fluturat drapelele ale Serbiei şi l-au încurajat "Nole", la fel ca şi ceilalţi spectatori, de altfel.

Un tratament complet diferit de cel de care Djokovic a avut parte în urmă cu un an din partea autorităţilor de la antipoizi. Sârbul a fost privat de ediţia din 2022 a turneului Australian Open după ce a fost expulzat din "Ţara Cangurilor". Nevaccinat împotriva Covid-19, el încercase să intre pe teritoriul Australiei cu o scutire, care i-a fost în cele din urmă refuzată, fiind expulzat chiar înainte de începerea turneului, după ce a petrecut câteva zile într-un centru de detenţie şi a făcut apel la justiţie.

Fostul lider al clasamentului ATP, câştigătorul a cinci titluri în 2022, unul dintre ele la Wimbledon, este favoritul ediţiei din acest an a turneului Australian Open (15-29 ianuarie), unde speră să cucerească a zecea sa coroană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și