"A fost un meci incredibil", a declarat Halep după victoria categorică din finala cu Petra Kvitova, în faţa căreia s-a impus în două seturi simetrice, 6-2, 6-2. "Sunt foarte fericită şi mă simt bine. Sunt într-o perioadă fastă. Am jucat un tenis frumos astăzi şi m-am bucurat de fiecare moment", a adăugat reprezentanta ţării noastre, recompensată cu un cec în valoare de 117.000 dolari pentru acest succes.

În vârstă de 21 ani, Simona Halep a avut nevoie doar de o oră şi 7 minute pentru a trece de Kvitova, câştigătoarea turneului din Connecticut în 2012, pe care a întâlnit-o pentru prima oară în circuitul WTA. Anul trecut, Simona nu a reuşit să treacă de calificări la New Haven.

Remarcabil este faptul că jucătoarea din ţara noastră a reuşit în această vară să se impună pe toate suprafeţele: zgură la Nurnberg (Germania) şi Budapesta, iarbă la s-Hertogenbosch (Olanda) şi suprafaţă dură la New Haven. Ea s-a remarcat, de asemenea, şi în turneul pe zgură de la Roma, din luna mai, unde a atins semifinalele.

Halep va participa, începând de luni, la Openul Statelor Unite, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, unde doreşte de asemenea să facă o figură frumoasă, mai ales că se va juca pe aceeaşi suprafaţă ca şi la New Haven.

"Cred că voi juca un tenis frumos acolo. Vreau doar să fiu relaxată, deoarece am un sentiment plăcut acum. Este un moment bun pentru mine şi vreau să trăiesc să trăiesc aceste clipe minunate", a mai spus jucătoarea română, care o va avea ca adversară în primul tur la Flushing Meadows pe britanica Heather Watson.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și