Roberto Bautista Agut a obţinut o victorie fără probleme, a patra în tot atâtea dueluri cu Copil, după o oră şi 28 de minute.

Românul a început bine şi a făcut spectacol în primele ghemuri cu scurte şi lovituri de slice, dar apoi a început să greşească tot mai mult, în timp ce ibericul a avut un joc de metronom, fără floricele, alergând după toate mingile şi făcând punct după punct.

Copil a acuzat poate şi oboseala, după ce a jucat sâmbătă şi la dublu, aducând singurul punct al echipei României, alături de Horia Tecău.

Marius Copil a comis 5 duble greşeli şi a avut mai multe mingi directe câştigătoare, 22 (faţă de 15 ale spaniolului), dar şi mai multe erori neprovocate, 24-8.

Perechea română Marius Copil/Horia Tecău a învins cu cuplul Alejandro Davidovich Fokina/Pedro Martinez cu 7-6 (2), 6-4.

Vineri, Roberto Bautista Agut (33 ani, 15 ATP) a trecut de Gabi Adrian Boitan (22 ani, 721 ATP), cu 6-3, 6-1, iar Carlos Alcaraz (18 ani, 19 ATP) l-a învins pe Marius Copil (31 ani, 261 ATP) cu 6-4, 6-3.

Nicolae Frunză şi Ştefan Paloşi au completat echipa României, al cărei căpitan nejucător este Gabriel Trifu, iar antrenor este Andrei Mlendea.

Din lotul Spaniei a mai făcut parte Pablo Carreno Busta, căpitan fiind Sergi Bruguera.

Spania, care a cucerit de şase ori Salatiera de Argint, are acum 4-1 în meciurile directe cu România.

Spania s-a calificat la faza finală a Cupei Davis din 2022, care se va desfăşura în septembrie, după noul format, cu 16 echipe, repartizate în patru grupe, cu patru sedii diferite. Primele două clasate în fiecare grupă vor participa apoi la turneul final, într-un oraş care urmează să fie desemnat.

România va evolua în perioada 16-18 septembrie în Grupa Mondială I.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și