Dar mai sunt și alte probleme, conturile Primăriei Săcel riscând a fi blocate dacă nu se fac unele plăți către firmele care și-au făcut treaba și acum așteaptă să fie plătite pentru munca depusă.

„Am ajuns într-un moment de răscruce în istoria comunei Săcel, situaţie care va avea repercusiuni până la sfârșitul mandatului, adică peste 3 ani. Aceasta situație gravă a fost creată de către un grup de consilieri locali care se luptă cu înverşunare, cu ură, cu duşmănie împotriva cetăţenilor comunei Săcel, reuşind să blocheze (de 7 luni), administrarea celor 1.840 ha de pădure comunală, pădure care risca să fie trecută la stat. După ce, în acest an avem un prejudiciu de 3,8 miliarde (lei vechi), pe care urma să-i încasăm de la pădure, la care se mai adaugă 6 miliarde lei ce i-am primit în 3 ani de la APIA şi care urmează să îi dăm înapoi, mai mult decât atât, sunt 60 de familii care se află în construcţie cu casă, grajd şi alte anexe şi aşteaptă să primească material lemnos pe care nu putem sa-l oferim din aceasta cauză.
Suntem în pragul iernii şi avem nevoie de lemn de foc din pădurea comunală şi proprietăţi dar nu putem deservi populaţia, în aceasta situație. S-au făcut măsurători gratuite de cadastru sistematic pe raza comunei, dar cei 107 miliarde (vechi), pe care i-am primit de la OCPI, pentru a plăti lucrarea de cadastru nu au fost aprobaţi de către acest grup de răuvoitori, urmând să-i plătim noi din bugetul local. Firma MASTERCAD TOPO SRL care a efectuat lucrările, a început demersurile în instanța de judecată, pentru a recupera aceşti banii din bugetul local, iar dacă această suma nu va fi posibilă de a fi plătită la timp, vor aplica penalități, blocarea conturilor primăriei şi implicit blocarea activității administrative a comunei Săcel, până la plata acestei sume. Trebuie să continuăm cu aceste măsurători gratuite (plătite de către OCPI), pentru că mai avem foarte mult teren nemăsurat, dar cine să o facă, dacă acest grup de consilieri certaţi cu legea nu vor să voteze pentru a fi plătită lucrarea, chiar dacă banii sunt primiţi cu destinaţie în acest scop”, spune primarul Găvrilă Dologa.

Citește tot articolul pe ziarmm.ro


Preluare: ZiarMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și