Potrivit unui comunicat al preşedintelui Comisiei de licitaţie, avocatul Remus Borza, din data de 3 iulie, decizia de prelungire a termenului de depunere a ofertelor a fost luată ţinând cont de solicitările repetate venite din partea mai multor firme din Europa şi SUA, cereri motivate de termenul scurt pentru vizitarea activelor şi realizarea unor due diligence (analize detaliate ale riscurilor - n.a.) proprii.

Hidroelectrica derulează procesul de vânzare a unui prim lot de 25 de Centrale Hidroelectrice de Mică Putere (CHEMP), prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu Hotărârile Adunării Generale a Acţionarilor nr. 34 şi 42/2013.

„Procesul de vânzare, desfăşurat cu respectarea legislaţiei române în vigoare, se bucură de un real succes, fiind achiziţionate de către persoane juridice române şi străine, în perioada 17 iunie - 1 iulie 2013, 61 de dosare de prezentare a activelor”, se spune în comunicat.

Deschiderea plicurilor cu documentele de participare la licitaţie se va face numai în prezenta ofertanţilor şi/sau a reprezentanţilor legali/convenţionali ai acestora, la data de 12 iulie, pe 13 iulie se va afişa lista ofertanţilor acceptaţi să participe la licitaţii, iar licitaţiile vor avea loc pe 15 iulie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și