Un studiu a aratat ca o ora si jumatate de jucat Tetris pe zi, timp de trei luni, ne schimba structura creierului. Cercetatorii nu stiu insa de ce apar aceste schimbari si ce inseamna ele, in special avand in vedere ca repetarea oricarei activitati intr-un mod similar produce schimbari vizibile la nivelul creierului, scrie descopera.ro.

Alte studii au aratat ca jocul are efecte terapeutice, in special pentru persoanele care sufera de stres post-traumatic. Cercetatorii sunt de parere ca Tetrisul este un “vaccin cognitiv” deoarece jocul ne stimuleaza atat memoria de lucru cat si procesarea vizuala.

Pe de alta parte, succesul jocului s-ar datora faptului ca “speculeaza” nevoia oamenilor de a organiza lucruri, de a indeplini sarcini si de a atinge obiective. Mai exact, se muleaza pe “efectul Ziegarnik”, tendinta creierului de a retine sarcini care nu au fost indeplinite mai bine decat pe cele rezolvate. Tetrisul este, in esenta, o serie continua de sarcini neindeplinite. Potrivirea blocurilor da dependenta deoarece ofera creierului un sentiment constant de indeplinire a unor sarcini. Mai mult, solutia se prezinta simultan cu sarcina, ceea ce face ca actiunea, rotirea si pozitionarea blocurilor, sa fie rapida.

Mai exact, gandesti odata cu jocul si nu despre joc. Acest lucru se numeste “actiune epistemica”, o conexiune imediata intre o problema si solutia ei.


Preluare: ZiarMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și