Natalie Wester şi Jose Lopez aveau de gând să petreacă o seară romantică la restaurant, prima după naşterea fiului lor. Pentru că micuţul este imunocompromis, cei doi părinţi au decis că este potrivit să poarte mască pentru a-l proteja. Spre surprinderea lor, imediat după ce s-au aşezat la masa rezervată în localul texan au apărut problemele, potrivit CNN.

"Chelneriţa a venit şi ne-a spus practic că trebuie să ne scoatem masca. Scoateţi-le pentru că e vorba de o situaţie politică, iar proprietarul nu crede în măşti. Şi avem o politică strictă FĂRĂ MASCĂ aici.", povestesc cei doi.

"Le-am explicat că motivul pentru care purtăm mască este că fiul nostru are fibroză chistică. Nu le-a păsat"
Presiunile au continuat. Iar pentru că cei doi au refuzat să-si scoată măştile, au fost invitaţi să plece.

"Apoi am fost rugaţi fie să scoatem măştile, fie să plecăm. Noi le-am explicat că motivul pentru care purtăm mască este că fiul nostru are fibroză chistică. Chiar şi după ce le-am explicat ce înseamnă asta şi de ce purtăm măştile, nu le-a păsat. Opiniile lor politice erau mai importante decât sănătatea unui copil.

Ne-au spus că dacă nu ne scoatem măştile, va trebui să plecăm. Aşa că asta am făcut.", au mai povestit cei doi.

Contactat de reporterii CNN, patronul restaurantului şi-a menţinut punctul de vedere.

Bărbatul a susţinut că din moment ce a investit proprii bani în restaurant, este dreptul lui să interzică portul măştii. Mai mult afaceristul susţine că obligativitatea purtării măştii este de domeniul ridicolului în Statele Unite.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și