* În data de 6 august a.c., în jurul orei 10.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, județul Satu Mare, pe sensul de intrare în țară, Alexandru B., în vârstă de 60 de ani, cetățean român, conducând un autoturism marca Renault, înmatriculat în România.

Acționând în baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în podeaua autoturismului, cantitatea de 2.950 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de peste 13.200 lei, au fost reținute în vederea confiscării de către autoritatea vamală, iar autoturismul a fost indisponibilizat deoarece avea spații special amenajate pentru transportul țigărilor.

De asemenea, cetățeanul român a fost sancționat contravențional, de către autoritățile vamale, cu amendă în valoare de 10.000 lei.

* În data de 06.08.2018, un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina, judeţul Suceava, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat pe raza localității Lupcina, jud. Suceava, mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat către interior.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor, moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul statului vecin.

Pe timpul acțiunii, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei, ocazie cu care au fost descoperite 10 colete cu țigări.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 13.780 pachete cu țigări de proveniență ucraineană a căror valoare se ridică la suma de 161.200 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și