Deoarece persoanele implicate în activitatea infracțională au ignorat somațiile legale prin voce, polițiștii de frontieră au folosit, conform legii, armamentul din dotare fiind tras un foc de avertisment în plan vertical.

Azi noapte, în jurul orei 03.00, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere şi control la frontieră de stat, lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău – ITPF Sighetu Marmației au observat pe DN 19, în apropierea frontierei de stat, două persoane care încărcau într-un autoturism mai multe colete voluminoase.

Lucrătorii poliţiei de fronieră au procedat la interceptarea și somarea prin voce a celor în cauză și deoarece aceștia nu s-au supus poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească, conform legii, armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical. În acel moment autoturismul a demarat în trombă spre localitatea Remeți, acesta fiind descoperit, la scurt timp, abandonat pe o stradă lăturalnică din localitate. La controlul efectuat asupra mașinii, în aceasta au fost descoperite 10 colete ce conțineau 5.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 45.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării și autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea au fost anunțate și autoritățile de frontieră ale statului vecin iar în continuare urmează a se efectua verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și