Pentru a preveni utilizarea de „instrumente electronice de copiat” în timpul „gaokao”, bacalaureatul chinez, centrele de examinare din provincia Jilin, în nord-estul Chinei, au fost dotate cu detectoare de metale. Prin urmare candidatele au fost rugate să intre la examen fără sutiene cu balene metalice, scrie ziarul Global Times.

Miercuri, Ministerul Educaţiei a promis că va lua măsuri pentru a se evita copiatul, mai ales cu ajutorul camerelor video instalate în sălile de examen, a scris cotidianul China Daily.

Diploma de bacalaureat este de acum considerată un instrument esenţial pentru succesul social şi personal în China şi intrarea la facultate a devenit un pas crucial.

Candidaţii nu renunţă la nicio stratagemă pentru a trece examenul. Mizele sunt aşa de mari încât „trişatul” este un fenomen răspândit şi au fost create în acest sens reţele organizate.

În 2012, Ministerul Securităţii Publice a anunţat arestarea a 1.500 de persoane şi confiscarea a 60.000 de kituri electronice destinate copiatului, în special emiţătoare şi mini-căşti

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și