Tiselj are 53 de ani şi a mai antrenat de­a lungul timpului echipe de top din handbalul european:Krim, Celje Pivovarna Lasko, Gorenje Velenje, KIF Kolding sau Buducnost Podgorica. A fost selecţioner al naţionalei Sloveniei, atât cea masculină, cât şi cea feminină, iar din 2005 este posesor al Certificatului EHF Master Coach.

Cele mai importante rezultate din cariera de antrenor al lui Tone Tiselj sunt următoarele: de şase ori câştigător al eventului in Slovenia (campionat şi cupă) cu Krim, de două ori event (campionat şi cupa Sloveniei) cu Pivovarna Lasko, campion şi câştigător al cupei in Muntenegru cu Buducnost. Peste toate acestea, însă, rămâne triumful din Liga Campionilor cu Krim Ljubljana din 2001 şi 2003 (din acea echipă a făcut parte şi Luminiţa Huţupan Dinu), precum şi câştigarea Supercupei Europei din 2003. A participat cu naţionala Sloveniei la Campionatul European şi mondial, dar şi la Olimpiada din 2004, unde s-a clasat pe locul 10 cu selecţionata masculină.

În calitate de lector IHF, slovenul Tone Tiselj a participat la numeroase cursuri internationale la campionate mondiale, seminarii ale CIO şi cursuri de perfecţionare a antrenorilor din ţările scandinave, Ungaria şi Slovenia.

Contractul dintre HCM Baia Mare şi tehnicianul Tone Tiselj a fost semnat pentru o perioadă de 2,5 ani, respectiv din decembrie 2014 şi până în luna iunie 2017.
Oficialii HCM Baia Mare îi mulţumesc antrenorului Costică Buceschi pentru contribuţia adusă la creşterea echipei şi la îmbogăţirea palmaresului clubului şi îi doresc succes în cotinuare.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, a menţionat că îi va propune tehnicianului să preia funcţia de director al centrului de excelenţă în handbal destinat juniorilor, centru pe care doreşte să îl înfiinţeze în Baia Mare.


Preluare: ActualMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și