Se știe, ca aproape în orice țară există anumite mituri care atrag turiștii, stârnindu-le curiozitatea, fie ca e vorba despre fantome sau alte fenomene stranii.
1. Catacombele din Paris
Chiar dacă pare bizar, sub frumusețile pe care le are capitala Franței există în jur de 280 de kilometrii de tuneluri ce adăpostesc un colosal osuar.
Acesta a fost înființat cu secole în urmă, atunci când mai multe cimitire de la marginea Parisului au fost desființate, pentru ca orașul sa poată fi extins. Astfel că aici au fost mutate osemintele a aproximativ 6 milioane de persoane care au fost deshumate.
Numit și ”Imperiul Morții” se spune că e cel mai înfricoșător loc din lume. A fost deschis publicului în anul 1876.
Turiștii susțin că în timpul vizitelor în catacombe au simțit niște energii ciudate sau că s-au simțit urmăriți.
2. Greyfriars Kirk Grave, Edinburg (Scoţia)
De unde numele de ”Greyfriars”? Denumirea vine de la un câine, și este denumirea unui cimitir. Pare ciudat ca un cimitir să primească numele unui câine, nu? Ei bine, acest câine a păzit mormântul stăpânului său timp de 17 ani.
Se spune că o serie de fenemene paranormale au avut loc de-a lungul timpului. Multă lume care a vizitat cimitirul susține că acolo se pot auzi în timpul nopții gemetele celor morți
declarând că nu e doar o legendă, ci o poveste adevărată.
3. Pădurea Aokigahara (Japonia)
Supranumită și ”Marea de copaci”, la poalele Muntelui Fuji, pădurea se întinde pe o suprafață de 35 km. pătrați.
Aceasta a fost etichetată drept ”una dintre cele 7 porți spre Iad”, fiind locul în care aproximativ 500 de persoane se sinucid în fiecare an. Japonezii spun că pădurea e posedată de creaturi stranii, dar și că se petrec aici nenumărate fenomene paranormale.
4. Auschwitz-Birkenau, Oswiecim (Polonia)
În lagărele de concentrare se aproximează că 2,5 milioane de persoane au fost ucise în timpul nazismului.
Camerele și celulele sunt deschise vizitatorilor, insă aceștia renunță la tur din cauza unor senzații bizare pe care locul le trezește.
Unii oamenii susțin ca au simțit atingerea unor ”mâini invizibile” în timpul vizitei, iar multii dintre ei au rămas traumatizați.
5. Unit 731 Experimentation Camp, Harbin, Manchuria (China)
În timpul celui de-al doilea război dintre Republica China şi Imperiul Japonez (1937-1945), o serie de experimente umane realizate de către medici au dus la moartea a sute de mii de peroane. Prizonierilor le erau injectate virusuri, ceea ce ducea la apariția unor boli precum ciuma și holera, iar alții erau supuși la intervenții chirurgicale fără a li se face anestezie.
Acest loc a fost catalogat unul dintre cele mai macabre din lume, unele peroane spunând că acolo își fac apariția unele energii stranii.
6. Gettysburg, Pennsylvania (SUA)
Potrivit legendei, în timpul Războiului Civil din America, soldaţii aflaţi pe câmpul de luptă din Gettysburg au văzut fantoma lui George Washington pe un cal alb.
Se spune că din când în când fantomele celor ce și-au pierdut viața în locul respectiv li se arată oamenilor.
Astfel de fenomene ciudate au loc în tot orașul, fiecare stradă ascunzând câte o poveste bizară.
7. Galeriile Subterane din Edinburgh (Scoţia)
Aceste galerii au fost construite pentru depozitarea hranei, însă acestea au fost abandonate din cauza umidității, locul fiind mai apoi adăpost pentru cei săraci. Din cauza bolilor, sute de persoane și-au pierdut viața acolo.
Astăzi, se spune despre galerii că ar fi bântuite. Cei care au vizitat locul au suferit rani ale căror proveniență a rămas un mister.
8. Colosseum, Roma (Italia)
Colosseum, cel mai mare amfiteatru antic, ce poate fi vizitat, ascunde și el mistere. Unii turiști care au vizitat locul spun că uneori auzeau șoapte sau simțeau atingerea unor fantome.
9. Castelul Bran, Transilvania (România)
Situat în Pasul Rucăr, la 30 de kilometri de Braşov, castelul a fost construit în vremea cavalerilor teutoni. Fiind unul dintre cele mai valoroase monumente de arhitectură , ”castelul nostru” este cunoscut peste tot drept reședința lui ”Dracula” Vlad Țepeș, acesta căpătându-și renumele din cauza cruzimii cu care îi pedepsea pe dușmani. Legenda spune ca fostul domnitor încă mai bântuie castelul.
10. Spitalfields/Whitechapel, Londra (Anglia)
În perioada Evului Mediu, în estul Londrei, Spittalfields cunoștea o puternică dezvoltare comercială. Ăn timp ce oamenii bogați locuiau aici (evreii și englezii), Whitechapel era cunoscut drept adăpost pentru hoți și oameni săraci. În anul 1888, o serie de crime au înfricoșat locuitorii. Autorul crimelor se presupune că a fost un bărbat poreclit “Jack Spintecătorul”, care nu a fost prins niciodată.
Oamenii spun că fantomele celor uciși mai bântuie și astăzi orașul.