Surplusul de greutate ne afectează considerabil viaţa, crescând riscul apariţiei unor probleme de sănătate. Pe de altă parte, trăim într-o societate în care imaginea contează foarte mult, iar obezitatea este deseori privită ca pe o lipsă de respect faţă de propria persoană. Exceptând situaţiile în care de vină sunt unele dereglări hormonale, supraponderabilitatea sau obezitatea se pot “trata” prin diete corespunzătoare, atent supravegheate de medicii nutriţionişti. Asta au încercat să ne dovedească în ultima vreme, numeroase vedete autohtone care au reuşit să slăbească foarte mult, într-un timp record.

Fiecare organism trebuie tratat individual, dietele fiind de cele mai multe ori personalizate. Şi, pentru că în majoritatea cazurilor exemplele pozitive pot reprezenta o motivaţie puternică, citeşte mai jos câteva dintre modalităţile şi trucurile cu ajutorul cărora unele vedete au revenit la o siluetă de invidiat:

1. Nicoleta Luciu

Frumoasa starletă a uimit o lume întreagă atunci când a reuşit să dea jos kilogramele acumulate în timpul sarcinii ei cu tripleţi. De altfel, Nicoleta se află la cea de-a doua experienţă într-ale slăbitului rapid, ea revenind la silueta care a consacrat-o şi după prima sarcină. Totuşi, se pare ca recordul a fost înregistrat acum, când vedeta a slăbit aproximativ 40 de kilograme în doar 4 luni.

Deşi mulţi i-au criticat dietele drastice, Nicoleta Luciu susţine că, de fiecare dată, a slăbit treptat, urmând un regim sănătos, al cărui secret sunt porţiile mici şi dese. Astfel, Nicoleta serveşte chiar şi 5-6 mese pe zi, mese bogate în alimente uşoare precum iaurturi, carne slabă, legume şi batoane din fibre, necesare mai ales în timpul antrenamentelui sportiv. În plus, se pare ca vedeta a eliminat pe cât posibil produsele bogate în grăsimi şi carbohidraţi. În prima parte a acestui regim, Nicoleta nu a făcut efort fizic intens, rezumându-se la activităţi fizice uşoare. De-abia după ce a reuşit să dea jos kilograme considerabile, a reînceput să lucreze la aparatele fitness.

2. Bodo de la Proconsul

Solistul formaţiei Proconsul a apelat la un nutriţionist vestit printre vedete, doctoriţa Silvi Ifrim ajutându-l să slăbească peste 20 de kilograme în doar 5 luni. Bodo cântăreşte astăzi puţin peste 90 de kg şi recunoaşte că se simte mult mai bine din punct de vedere fizic.
În cadrul dietei disociate, solistul consuma două săptămâni orice fel de carne, după care urmau alte două săptămâni bazate doar pe legume. În plus, Bodo a exclus din alimentaţie dulciurile, alcoolul şi băuturile carbogazoase.

3. Monica Anghel

Celebra cântăreaţă a reuşit să slăbească 20 kg în 6 luni, tot cu ajutorul unui regim disociat: trei zile carne, trei zile fructe şi legume şi trei zile lactate. În primele trei zile, se poate consuma orice fel de carne – fiartă sau la grătar. Apoi, în următoarele trei zile se consumă fructe şi legume cu excepţia următoarelor alimente: cartofi, orez, mazăre, fasole uscată, banane, seminţe, struguri, fistic, alune şi fructe confiate. În ultimele zile de dietă, cele asociate lactatelor, nu există niciun fel de interdicţie.
Pe lângă aceste reguli, vedeta a renunţat la dulciuri, alcool, băuturi acidulate, zahăr şi a înlocuit uleiul de floarea-soarelui cu cel de măsline.

4.Ozana Barabancea

Artista cunoscută pentru uşurinţa cu care abordează genuri muzicale diferite a reuşit să slăbească peste 25 de kilograme în doar 5 luni. Ba mai mult, jurata emisiunii “Te cunosc de undeva” recunoaşte că doreşte să mai slăbească cel puţin 15 kilograme pentru a reveni la silueta perfectă din trecut. Ozana a apelat tot la medicul nutriţionist Silvi Ifrim, trecând pe la medic din două în două săptămâni pentru monitorizare şi schimbarea dietei.
Reuşita dietei sale pare să stea tot în personalizarea regimului alimentar şi monitorizarea atentă a acestuia. În linii mari, însă, dieta s-a bazat pe proteine şi pe eliminarea dulciurilor, a produselor făinoase şi a uleiului.


Preluare: miscareafacebine.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și