De la pensulele pentru fond de ten, până la cele pentru fardurile de pleoape, este o muncă dificilă să alegi produsele potrivite pentru bugetul și rutina ta de înfrumusețare.

Te întrebi dacă este cu adevărat necesar să cumperi pensule de lux sau poți scăpa cu cele la prețuri rezonabile care își fac treaba la fel de bine? Iată un scurt ghid care să te ajute atunci când ești în căutarea pensulelor potrivite.
Indiferent dacă dorești un kit de pornire accesibil pentru orice buget sau dorești să îți îmbunătățești geanta de accesorii cosmetice, alege produse perfecte pentru nevoile tale.

Pensule de machiaj cu peri naturali sau sintetici?

Cel mai simplu mod de a alege este să urmezi câteva sfaturi esențiale în privința perilor. Caută o pensulă care conține păr natural pentru produsele uscate, spre exemplu pentru pudră, fard de pleoape și fard de obraz. Se știe că părul natural absoarbe formulele umede, care vor risipi produsul în cele din urmă.

Pentru produsele umede, cum ar fi fondul de ten sau corectorul, caută o pensulă cu păr sintetic. Pensulele cu păr natural tind să fie mai scumpe decât cele sintetice.

O pensulă cu ambele tipuri de fibre este bună deoarece poate fi folosită atât pentru un produs umed, pentru o cremă sau pentru un produs uscat.

Cum poți găsi pensule de machiaj de bună calitate?

Există câteva moduri de a testa un astfel de instrument de machiaj pentru a vedea dacă este de înaltă calitate. În primul rând, freac-o pe piele. Perii ar trebui să se simtă moi, nu aspri sau să zgârie. Perii joacă un rol important în durata de viață a unei pensule.

Verifică rezistența perilor frecând peria de mână și vezi dacă se desprind fire. O pensulă poate dura mult timp dacă este de calitate solidă și îngrijită corespunzător. Dacă observi peri care cad, atunci evită să cumperi pensula respectivă.

Ce pensule de machiaj de bază ar trebui să cumperi mai întâi?

Pentru a-ți începe colecția de pensule, este recomandat să optezi pentru branduri consacrate. Una dintre primele pensule pe care ar trebui să le cumperi este cea pentru fondul de ten. Cele mai bine concepute pensule pentru fond de ten au un vârf plat. Ele amestecă bine produsul și lasă pielea netedă și uniformă.

Este recomandat să aplici o mostră de fond de ten pe piele pentru a verifica calitatea și capacitatea de amestecare a pensulei.

Există o gamă variată de prețuri în ceea ce privește aceste instrumente de înfrumusețare. De la produsele profesionale, până la cele perfecte pentru un începător, care nu vrea să cheltuiască prea mult pe primele accesorii de machiaj, vei găsi o mulțime de modele cu o calitate excelentă la prețuri accesibile.

Specialiștii recomandă întotdeauna și o pensulă pentru blending în kitul tău de pornire.

De asemenea, produsele de tip beauty blender nu trebuie să-ți lipsească din trusa de machiaj. Este vorba despre un burete multifuncțional care se extinde atunci când este umed. Deși este menit să fie folosit umed, îl poți folosi și uscat. Poți începe astfel prin a-l folosi uscat, pentru a așeza pudra, iar apoi îl poți folosi umed pentru fondul de ten, corector și pentru orice alt produs pe bază de cremă.

În ce pensule ar trebui să investești pentru început?

Iată care sunt principalele modele de astfel de instrumente care ar trebui să te intereseze:

- pensula pentru fond de ten;
- pensulă pentru eyliner;
- pensulă pentru fardul de pleoape;
- pensulă pentru conturare;
- pensulă pentru pleoapa inferioară și produse de tip anti-cearcăn;
- pensulă pentru pudră;
- pensulă pentru sprâncene.

Poți cumpăra aceste instrumente pentru machiaj într-un set care să le conțină pe toate sau separat. Multe magazine online vând seturi în care vei găsi pensulele esențiale pentru a crea un look care să atragă toate privirile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și