Copiii combină aceste medicamente cu alcoolul

În ceea ce priveşte substanţele de abuz observate în ultimul timp la pacienţii cu asemenea intoxicaţii, există o predominanţă a cazurilor cu benzodiazepine, cu medicamente din categoria alprazolam, respectiv anxiar, lorazepam.

Pe de-o parte acestea sunt medicamente pe care ei şi le procură din medicaţia proprie, unii dintre ei, care au probleme psihiatrice, sau, lucru care este mult mai grav, sunt pastile pe care le procură de la anumite persoane cu care vin în legătură, de la colegi, de la prieteni, şi pe care le consumă, spun medicii, citați de G4Media.

Ei mai spun că aceste medicamente se eliberează cu prescripţie specială, nu cu o reţetă simplă, ci este o reţetă specială, în trei exemplare, pe care poate să o elibereze numai medicul neurolog, psihiatru sau medicul de familie pe baza unei scrisori medicale de la specialist.

Aceste medicamente în doze mai mari, în supradoze sau în combinaţie cu alcool sau cu alte substanţe cum ar fi marijuana, sau amfetamine dau nişte simptome pentru care aceşti pacienţi consumă aceste medicamente.


Preluare: b1tv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și