Potrivit unor surse, micuţii s-ar fi aflat într-o tabără de dans sportiv la Ocna Şugatag la hotelul Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş (SLIMM), EuroSind. Acestora li s-a făcut rău în cursul serii de miercuri, mai mulţi din ei fiind duşi la Centrul Medical de Permanenţă Ocna Şugatag pentru investigaţii.

Toţi micuţii vor ajunge la Spitalul de Boli Infecţioase Baia Mare. Potrivit şefului substaţiei de Ambulanţă Sighetu Marmaţiei, Sorin Dulugea, din municipiul de pe Tisa au fost trimise patru autospeciale la Ocna Şugatag. Acestora li s-au adăugat o autospecială SMURD de la Bogdan Vodă. Informaţia că cinci ambulanţe se îndreaptă spre Baia Mare a fost confirmată şi de Zoltan Balko, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş (DSP) Maramureş, Rareş Pop, a declarat că mai mulţi copii au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Baia Mare aduşi de părinţi. "Din informaţiile mele, doi copii au fost reţinuţi de personalul medical, după ce au prezentat câteva simptome, dar nimic grav. Totul ar fi început ieri (n.red. miercuri), atunci când patru copii au ajuns la Centrul de Permanenţă Ocna Şugatag într-o stare asemănătoare. Echipe ale DSP Maramureş au început deja prelevarea de probe la Ocna Şugatag. O altă echipă se află la Spitalul de Boli Infecţioase", a arătat Rareş Pop.

Primarul comunei Ocna Şugatag, Mihai Ivaszuk, confirmă faptul că incidentul s-a produs la Hotelul Eurosind. "Este vorba despre copiii aflaţi într-o tabără de dans sportiv la Hotelul Eurosind. Au vârste cuprinse între 4 şi 11 ani. Au fost la centrul de permanenţă aseară, pentru că s-au simţit rău. Au refuzat să meargă la Sighetu Marmaţiei, majoritatea au fost transportaţi de părinţi în Baia Mare", a relatat primarul.

Conform unor informaţii, cei 30 copii sunt din Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei. În altă ordine de idei, potrivit unor surse din Ocna Şugatag, se pare că hotelul Eurosind, proprietatea SLIMM, dar administrat de o societate privată, nu e pentru prima dată acuzat de servicii proaste. Conform surselor, au mai fost clienţi care au plecat nemulţumiţi de la hotelul amintit. Mulţi din ei s-au plâns de mâncarea servită, spunând că e veche.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii hotelului nu au fost de găsit.

Potrivit informaţiilor, doar cinci din cei 30 copii ar avea nevoie de consult medical, ceilalţi simţindu-se mai bine. Din ei, trei sunt din Borşa, unul din Baia Mare şi unul din Baia Sprie. Potrivit unor surse, copiii ar fi consumat caş pane şi prăjituri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și