Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, sunt semnalate intensificări ale vântului și depuneri de polei pe DN 18 Borșa – Cârlibaba, în Pasul Prislop, județul Maramureș.

Trafic rutier în condiții de iarnă. Stratul de zăpadă frământată depus pe carosabilul DN18 la Vișeu de Sus, respectiv în Pasul Prislop, între km 140 și km 156 măsoară până la 1 cm. Tot în Pasul Prislop, între km 156 și km 181 stratul de zăpadă frământată existent pe partea carosabilă măsoară între 0-3 cm. De asemenea, în Pasul Prislop sunt semnalate tronsoane de drum cu polei.

Celelalte sectoare de drumuri publice din județ au carosabilul curat și umed. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 18 utilaje și au împrăștiat 241 tone de material antiderapant, dar și 500 litri de clorură de calciu. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 30 de utilaje și s-au răspândit 551 tone de material antiderapant. Cerul este acoperit pe DN18 la Vișeu de Sus și în Pasul Prislop, unde fulguiește, în rest cerul este parțial acoperit sau senin.

Vizibilitatea este redusă în trafic de ceață, sub 150 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop, între km 140 și km 181. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență recomandă conducătorilor auto să circule preventiv și să își adapteze viteză la condițiile din trafic și la cele de pe drum, să aibă echipate autovehiculele cu anvelope de iarnă. Stratul de zăpadă măsură până la 47 cm la stația meteo Iezer, 21 cm în Baia Borșa, 20 cm în Poiana Borșa, 17 cm la Cavnic, 7 cm la Ocna Șugatag, 6 cm la Sighetu Marmației, 4 cm la Târgu Lăpuș, 3 cm în Baia Mare. Gheață primară este prezența la malurile râurilor Vișeu, Cisla, Ruscova, Vaser, Mara și Iza. Curg sloiuri de gheață pe râurile Mara și Lăpuș. Nu sunt semnalate probleme pe cursurile de apă din județ, datorită temperaturilor negative. Vremea va fi astăzi rece, local geroasă noaptea și dimineață. Cerul va fi temporar noros. Trecător va ninge slab. Vântul va suflă slab la moderat, cu unele intensificări în cursul zilei cu viteze la rafală în general de 40 km/h, iar în zona montană înalta de peste 60…70 km/h viscolind ninsoarea.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 și -2 grade, iar cele minime între -12 și -7 grade izolat ușor mai coborâte.


Preluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și